Een tube tandpasta, die moet in de Plastic, Metaal en Drankkartons afvalbak!

De kinderen van de TalentenAcademie ‘Orde&Veiligheid’ zijn erg enthousiast! Elke maandagmiddag vindt er een actieve les plaats, waarin ze kennis maken met beroepen in deze sector en iedereen weer gezellig meedoet.

Op maandag 19 november gingen de kinderen op werkbezoek bij de Afvalverwerking van Zoetermeer. Tijdens het werkbezoek leerde de kinderen hoe je afval moet verwerken, welke soorten afval er zijn en wat recyclen betekent. Ook maakte zij kennis met de verschillende beroepen die daar aanwezig waren, zoals de vuilnismannen en receptiemedewerkers. Verder kregen ze een rondleiding door het Zelfbrengdepot.

Maar op welke manier leerde de kinderen dit?

Bij aankomst kregen ze eerst een warm kopje chocolademelk! Toen ontmoetten de kinderen een van de vuilnismannen. Hij gaf uitleg over de vaardigheden van zijn beroep en welke taken hij verricht.

Vervolgens kregen ze uitleg over de verwerking van afval, welke soorten afval er zijn en hoe je dit het beste kan scheiden. Dit leerde ze op een actieve wijze, namelijk door een spelletje. De kids moesten raden bij welke soort afval het product hoorde. Een tube tandpasta moet in de Plastic, Metaal en Drankkartons afvalbak en het klokhuis van een appel gaat in de Groente, Fruit en Tuinafvalbak.

Tot slot kregen we een rondleiding door het Zelfbrengdepot, een plaats waar het afval verzameld wordt. De vuilnisman vertelde wat er allemaal plaats vond en liet zien hoe afval gescheiden werd. Ook leerde de kinderen over de soorten afvalcontainers in Zoetermeer en dat er diverse vuilniswagens zijn om deze containers te legen. De kinderen zagen grote vrachtwagens, de verschillende afvalbakken en machines.

Groepsfoto bij de vuilniswagen              Fotograaf: Nienke Peters, Piëzo

Na afloop kreeg iedereen een leuk cadeautje mee naar huis om ook zelf afval te scheiden. De kinderen hebben veel talenten ontdekt en een super leuke middag gehad!