Kinderen van de TalentenAcademie leren over werken bij de manege en schrijven een persbericht

Kinderen van de TalentenAcademie Oosterheem bezochten de manege en maakten kennis met het beroep van journalist. Bij manege De Randstad hebben de kinderen kennis gemaakt met verschillende beroepen op en aspecten van de manege. Ze hielpen de verzorger met het borstelen en de stal uitmesten van de pony’s. Een ruiter liet zien hoe je een paard goed kan berijden en hoe je de dieren aanstuurt. Daarna mochten de kinderen ook zelf een stukje rijden. Een professionele journalist gaf een gastles over het schrijven van een persbericht. De kinderen leerden wat je in een persbericht zet, wat een bericht aantrekkelijk maakt en hoe je zorgt voor een passende en pakkende foto. Het bericht dat de kinderen gemaakt hebben wordt in een echte krant gepubliceerd. De kinderen ontdekten tijdens deze activiteiten welke talenten zij al bezitten en welke nodig zijn om dit werk te kunnen doen. Ook kregen ze hierdoor een bredere kijk op deze beroepen.